Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Iedereen kijkt anders naar dezelfde wereld. Dit leidt vaak tot onbegrip en conflicten. Tegelijkertijd is het een bron van groeiend inzicht en verbinding. Mits je bewust bent van de dynamiek in jezelf en anderen. Door te leren hoe je jouw eigen perspectief kan verleggen gaan heel veel deuren open. Dit leidt tot groei op vele gebieden. Tijdens live trainingen en tijdens lesgeven hebben veel mensen dit inzicht gekregen waarmee hun relaties verbeterde, met als gevolg meer levensvoldoening en betere prestaties. Om een veel breder publiek te kunnen bereiken is de online Academy opgezet. Hier vind je trainingen die jou helpen om ofwel zelf jouw perspectief te kunnen verleggen ofwel jou te inspireren om mensen waarmee je samenwerkt of samenleeft een breder perspectief te geven.

Over Arco Kats

Het begon in 1998, Arco werkte bij TopStart, een onderdeel van Start Uitzendbureau als senior adviseur. Daar kreeg hij heel veel trainingen gericht op communicatie, sales en leiderschap. Deze trainingen en het begeleiden van junior medewerkers vond hij zo leuk dat hij besloot om zelf het trainersvak in te stappen.

Op 1 januari 2000 zette hij de stap om zich in te schrijven bij de kamer van koophandel met Arco Kats Training & Advies, en onder de handelsnaam AKT&A starte hij met trainingen gericht op competentiemanagement en sales. Dit werd al snel aangevuld met teamtrainingen, omgaan met agressie, klantgerichtheid en strategiesessies.

De combinatie van Technische Bedrijfskunde, Creativiteit en een enorme mensgerichtheid leidde tot tevreden klanten, en in 2002 ging hij de grens over om voor een onderdeel van de UN een teamtraining te verzorgen in Denemarken.

In 2006 maakte hij een droom waar door het aanvaarden van een rol als docent op de Amsterdam University of Applied Sciences waar hij projectmanagement, strategisch management en bedrijfskunde doceerde. Na vier jaar met veel plezier in het hoger onderwijs te werken vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij combineerde een oude liefde, het theater met trainingen. Dit leidde tot drie theater programma’s, Prins4 over projectmanagement, OepsBoos over omgaan met agressie en Het Klachten paradijs over omgaan met klachten.

Rond 2012 startte hij een nieuw initiatief door zelfstandige trainers bijeen te brengen in een samenwerkingsverband. Dit groeide uit tot de oprichting van de coöperatieve vereniging Het Trainingsbureau U.A. wat in 2013 werd opgericht. Daar was hij voorzitter van. Samen met top professionals uit de trainingswereld richtte hij zich steeds meer op het menselijk gedrag en leren in organisaties.

Begin 2023 legde hij na tien jaar zijn rol bij het Trainingsbureau neer om zich weer meer te kunnen richten op de creatieve kant van het vak. Met de Academy worden alle inzichten gebundeld in online cursussen, masterclasses, podcasts etc en daarnaast blijft hij actief als trainer en adviseur gericht op het leren in organisaties.